Kik is vagytok ti? Az Apát mögött.

Zoltán

(Zoltán)- Jómagam Oroszlán Zoltán, feleségem Júlia, fiaim Zoltán és Ádám és az ő feleségeik, Katalin és Kinga. Szüleim révén Vasvári származású vagyok, azonban a fővárosban Budapesten nevelkedtem, 2009-ben tértem vissza Vas megyébe a családdal, akkor vásároltuk meg ezt az ingatlant, ami régen úttörő táborhelyként szolgált, jelentős anyagi ráfordítással átalakítottuk  a jól ismert Apáttá. 2010-ben nyitottuk ki kapuinkat vendégeink előtt.

Mióta is él a családotok Apátistvánfalván és hogyan találtatok rá erre a helyre? 

(Júlia)- Lassan már 12 éve, hogy itt él a családunk és részben mi is a férjemmel. (Zoltán) – Mikor elkezdtük a vállalkozásunkat, mi „városiak” kerestük a vidéki élet jellemzőit, amit elképzeltünk magunknak, a zöld réten legelő tehenek, kecskék voltak, kis falusi házikók kertjeiben kacsák, tyúkok, hideg decemberi hajnalokon disznóölés hangjai, illatai… (Júlia) – Egyből beleszerettünk a helybe, a varázsába, az erdőbe, ebbe a csendbe, amit akkor érthet meg az ember igazán, ha ide jön és eltölt itt egy kis időt!

Az elmúlt tizenkét évről mit tudnátok röviden elmondani? 

(Zoltán) – Rengeteg kúlturális és idegen forgalmi programmal gazdagítottuk az Őrség és Vendvidék turisztikai kínálatát. (Ádám) – Igen, és ezidő alatt a cégvezetés folyamatosan, máig igyekszik a helyi lakosok munkájára támaszkodni. Az elmúlt évtized tanulsága ráébresztett minket arra, hogy a szálloda iparban és a vendéglátásban, csak folyamatosan megújulva lehet a csúcson maradni. (Júlia) – A 2021-es évben nagy felújításokat hajtottunk véghez, amely a 17 szobás panziónkat magasabb szintre emelte. Lakosztályaink a környékbeli tanösvényekről kapták a nevüket, például mint a Sárgaliliom vagy a Körtike. Mostanában azt vettem észre magamon, hogy a futásból séta lett, és egyre többet kattogtatom a telefonom fotógombját, mert annyira csodálatos ez a táj, meg kell állnom és meg kell állítanom az időt…

Júlia

Helyi termelőkkel is kapcsolatban vagytok? 

(Júlia) – Igen, hálásak vagyunk a helyi termelőknek, mert így a konyhánk alapanyagainak többségét tőlük tudjuk beszerezni: házi tojás, házi méz, házi tökmag olaj, házi szörp, házi sajt…

Mi az Apát nektek?

(Júlia) – Abszolút a nyugalom, a csendesség, családi hagyományok, összetartás, a csapatunk összetartó, mindenben együtt vagyunk. (Zoltán) – Had éljek azzal a kifejezéssel, hogy az öröm is közös és a könny is. (Ádám) – Számomra ez az a hely, ahol azt csinálhatjuk, amit szeretünk és ezt a legnagyobb szenvedéllyel.

Mit mondanátok még a helyről? Lehetőségekről?

(Zoltán) – Túrázásra, sétára alkalmas a közeli erdő, tanösvények vannak és az utak biciklizésre is alkalmasak. (Ádám) – Már nem csak  hagyományos kerékpárok, hanem e-bike-ok is bérelhetők nálunk! (Zoltán) – Úgy bizony, igyekszünk egész évben színes programokkal várni az ide látogatókat, legyen az Alapismereti Gombatanfolyam, csokoládé bemutató workshopok vagy Túrák.

Ádám

(Júlia) – Egy hosszú túra után meg jöhet a jól megérdemelt masszázs, szauna, jakuzzi majd az éttermünkben, a folyamatosan megújoló szezonális és különleges ételek kóstolása. Tavasszal és nyáron megéri a teraszon fogyasztani az ételt, egyik teraszunkról az erdőre terelődik a kilátás, a másikon pazar kilátás van a messzi rétre és szemben lévő dombra, ahol az Apátistvánfalvi templom látható.

Az Étteremről bővebben mit osztanátok meg? 

(Zoltán) – Kreatív séfünkért Ágoston Tamásért és az éttermi csapatért nagyon hálásak vagyunk. Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan sok kíváló visszajelzést olvasunk és kapunk az ételeink kapcsán. Büszkén mondhatjuk el, hogy a környék egyik legkiemelkedőbb minőségét biztosítjuk és láthatjuk vissza a tányérjainkon. (Júlia) – Mindig vannak új ötleteink és az a legjobb az egészben, hogy minden csapatmunkával valósul meg és szerintem ez a siker egyik titka.  (Ádám) – Célunk, hogy a betérő vendégek kulináris élményeket gyüjtsenek és azt érezzék, hogy családias légkörben vannak nálunk. (Zoltán) – Fontos számunkra, hogy mindig valami újjat tudjunk mutatni, nekünk is meg kell újuljunk és az az igazság, ebben a környezetben ez nem is olyan nehéz feladat. Rengeteg tervünk van, az elkövetkezendő évekre és izgatottan várjuk, hogy megvalósítsuk őket!

Szeretettel várunk minden kedves vendéget, megpihenni, kikapcsolódni, feltöltődni. Ízes hazai ízeket kóstolni, hisz célunk, hogy a nálunk töltött idő, illatokat idéző, szeretett emlékké váljon!

Az Oroszlán család

2023